כשנכנסנו לבית החדש היה לנו חדר אחד שלא היה בו שימוש. אחרי שמתן ויתר לי על החדר התלבטתי אם להגשים לעצמי את חלום חדר הארונות או את חלום המשרד. אחרי מחשבות רבות הבנתי שאני לא צריכה להחליט, אני הרי אוהבת אתגר עיצובי מעניין אז אני הולכת לעצב לעצמי משרד ביתי שהוא גם וגם!
כשהתחלתי לתכנן ידעתי שאני צריכה לעצב את החדר בצורה מאוד חכמה. מצד אחד רציתי ליצור פינת עבודה נוחה ונעימה, כזו שאני אקבל בה השראה וארצה לשבת ולעבוד בה, ומצד שני רציתי ליצור חדר ארונות שיהיה לי כיף ונוח להתארגן בו, שאוכל לאכסן בו פריטי לבוש, נעליים, אקססוריז אהובים וכמובן (!) מראה גדולה.
השאיפה הייתה ליצור חלל עם שתי פינות שלמרות הייעוד השונה שלהן עדין ישלימו אחת את השנייה בשפה הוויזואלית ובאווירה.
את עיצוב המשרד התחלתי מפינת העבודה.
העבודה שלי מתחלקת לשני תחומים שונים: תחום המדע ותחום יצירת התוכן, למעשה, בימים בהם אני עובדת מהבית, בפינת העבודה שלי אני מנהלת את העסק שלי ואת הדוקטורט.
אז כמו במציאות חיי, גם בפינת העבודה, באו לידי ביטוי שני העולמות אותם אני חיה ביומיום.
מצד אחד עולם הקריאייטיב והסטיילינג שבאים לידי ביטוי בנראות ובצבעים של פינת העבודה, ומצד שני העולם הקליני המדעי שבא לידי ביטוי בפונקציונליות ובתכנון הפינה.
כלומר, היה לי חשוב שפינת העבודה תהיה מעוצבת בדיוק כמו שאני אוהבת ושכל פריט שיש לי בה יהיה גם שימושי ויעיל.
כמו בתכנון ועיצוב החדר של דילן, גם בתכנון המשרד התחלתי מהשלב הבסיסי של בחירת תבנית צבעים. בחרתי צבעים חמים בגוונים של כתום וצבעי אדמה ועם זאת רציתי שהפינה תהיה מוארת ונקייה מקשקושים, לכן שילבתי פריטים בהירים מאוד, כמו וילון לבן, שולחן זכוכית מרווח, עציצים וכו.
בפינת העבודה חייב להיות הרבה אור! לכן את שולחן העבודה שלי בחרתי למקם בפינה הכי מוארת בחדר.
כשהגעתי לשלב עיצוב הפינה דאגתי שיהיו עם השולחן ומסביב פריטים שעושים לי טוב ושנותנים לי השראה. שילבתי למשל תמונה שלי עם מתן מיום הצעת הנישואין, איור שלי עם הילדים שהוא אחד האהובים עליי וציוד משרדי שאני מאוד אוהבת. מאחר ואני חובבת (אובססיבית) של ציוד משרדי, כדי למנוע בלגן על השולחן בחרתי את הציוד שאני הכי אוהבת ואותו סידרתי על הדסק.
לאחר שסיימתי לעצב את פינת העבודה עברתי לפינת חדר הארונות.
בשלב הראשון בחרתי ריהוט שיתאים לי לאחסון הפריטים אותם אני רוצה לסדר בחדר, בעוד שאני מקפידה לבחור ריהוט קומפקטי ומאוד פונקציונלי.
במקום לקנות שידת נעליים (ולא הייתי מסתדרת עם אחת), בחרתי כוורת מדפים גדולה שמשמשת אותי לסידור הנעליים בצורה נוחה ומאורגנת.
חיפשתי מתלה רחב לקולבים שלא יהיה עם מידוף נוסף כדי שגם הוא יהיה קומפקטי, ובחרתי למקם אותו בפינת החדר.
מאחר שאני מאוד אוהבת אביזרי שיער, כובעים ותיקים, יצרתי פינה עם מתלה ושידה קטנה שמשמשת אותי בדיוק בשביל האקססוריז הללו. מידי פעם אני מחליפה את האביזרים למה שרלוונטי ומה שאני הכי אוהבת לשים באותה תקופה כדי למנוע עומס של פריטים.
תוך כדי סידור הפינה הקפדתי לשמור על הצבעים שבחרתי מלכתחילה, וגם כאן שילבתי פריטים בהירים כגון שטיח פרוותי ומקרמה גדול לקיר בצבעי שמנת, וכמובן מראה מאוד גדולה שהיא גם נוחה ושימושית וגם מגדילה לי ויזואלית את החדר.
בצורה כזו של הפרדה בין שני חלקי החדר הצלחתי לשלב שני עולמות בחלל אחר כשהאחד מעשיר את השני ואני מאוד אוהבת את התוצאה אליה הגעתי.
אז איך שומרים על סדר בחדר שהוא גם משרד וגם חדר ארונות?
לפני הכל אציין שאני לעולם לא אוכל להתחיל יום עבודה אם המשרד שלי מבולגן. הוא חייב להיות מתוקתק ורק ככה אכנס למוד של עבודה פרודוקטיבית וקריאטיבית.
מאוד חשוב לי סדר וארגון, בלגן בבית בכלל ובמשרד שלי בפרט ממש יכול להוציא אותי מאיזון ולגרום לי לאי שקט, לכן אני מאוד משתדלת לשמור על סדר וניקיון.
מה שהכי עוזר לי לשמור על סדר זה אחסון חכם! פונקציונליות ושמירה על מינימום דברים, הן בפינת העבודה והן בפריטי הלבוש.
כשמדובר בשולחן העבודה שיש עליו המון פריטים קטנים הסוד הוא אחסון חכם (ויפה!) ולהשאיר על השולחן אך ורק את מה שנחוץ לנו.
מבחינת פריטי הלבוש השיטה שלי היא תחלופה, כלומר לשמור על מצב שהחדר מכיל פריטים שבהם יש לי שימוש (מבחינת רלוונטיות, עונות השנה וכו').
יש לכם טיפים לעיצוב משרד ביתי? שתפו אותי בתגובות למטה.
אהבתם את הפוסט? מוזמנים לשתף בפייסבוק ובאינסטגרם.